Praktijk

Wie zijn wij

Werkgebied

Ons werkgebied bestaat uit: Huissen, Angeren, Bemmel, Gendt, Doornenburg en Arnhem-zuid.

Woon je buiten dit gebied en zou je toch graag verloskundige zorg van ons krijgen?
Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Het team

Klein team, persoonlijke aandacht en ruime tijd voor de controles

Verloskundigenpraktijk Huissen voorziet alle vrouwen en gezinnen in Huissen en omstreken van persoonlijke verloskundige zorg. We zijn bewust een kleinschalige praktijk. Dit geeft ons meer tijd dan de meeste andere verloskundigenpraktijken. In ons kleine team is er de tijd en de continuïteit om te luisteren naar jou als zwangere en de zorg aan te passen op jouw behoeften. We zijn zeer laagdrempelig bereikbaar voor al je vragen en onzekerheden.

Jantien

Ik ben Jantien . Een gezellige, nuchtere verloskundige. Zelf thuis geboren in Bemmel, waar ik nu ook woon en ik heb 2 katten: Pien en Saar.

Sinds ik 10 jaar oud was wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Mijn moeder was kraamverzorgster en op die manier kwam ik al jong door haar verhalen met geboortes in aanraking. Daardoor leerde ik al vroeg van alles over bevallingen en wilde ik steeds meer hierover weten.
Voor een spreekbeurt interviewde ik de verloskundige uit ons dorp, ik maakte verslagen over zwangerschappen, ik stemde mijn vakken erop af, ga zo maar door… En ik heb vaak aan mijn moeder gevraagd of ik niet een keer met een bevalling mee mocht, niet beseffend dat dat natuurlijk niet zomaar kon…

Mijn HAVO afgerond en ik was er klaar voor. Jammer genoeg werd ik maar liefst 2 x uitgeloot. Toen maar met de PABO gestart, al bleef verloskunde mij bezighouden. En gelukkig werd ik tijdens het afstuderen aan de Pabo wel ingeloot.

Ik zal mijn 1e bevalling nooit vergeten. Het raakte mij zo. Diezelfde dienst volgenden er nog 2 bevallingen. En pakte ik voor het eerste een baby aan. Onbeschrijflijk wat een mooi gevoel dat gaf. Na een pittige opleiding die nog volgde, studeerde ik in dec 2010 af en kan ik sindsdien eindelijk doen wat ik altijd al wilde.

Vrouwen en hun partners begeleiden bij een prachtig hoofdstuk uit hun leven. Zo verschillend, maar met hetzelfde doel. Ze in hun eigen kracht laten staan is één van mijn doelen. De opleiding als hypnobirthing docent sluit hierbij goed aan en is heel leuk om naast mijn werk als verloskundige te doen! Ook geef ik draagdoek consulten, wat het stukje hechting uitdragen in mijn werk compleet maakt.

In mijn eerste jaar na mijn afstuderen heb ik al met Marloes samen gewerkt. Helaas was de praktijk toen niet groot genoeg voor twee, gelukkig kwam hier in 2022 verandering in. Heerlijk om samen iets moois neer te zetten voor de zwangeren van Huissen en omstreken.

BIG: 19913715903

Marloes

Ik ben Marloes, een gezellige en betrokken verloskundige, in 1982 geboren in Zevenaar en daar opgegroeid met mijn beide ouders en 2 broers. Sinds 2000 ben ik samen met mijn man Jeroen, in 2004 zijn wij gaan samenwonen in Zevenaar.

Als klein meisje wist ik al dat ik later iets met baby’s wilde gaan doen, als mijn ouders me ergens uit het oog waren verloren, was ik meestal bij een kinderwagen te vinden.

Na mijn VWO ben ik naar de Vroedvrouwenschool in Kerkrade gegaan en daar ben ik in 2004 afgestudeerd als verloskundige! Ik vind het heel bijzonder om het hele proces van zwangerschap tot bevalling en kraambed te mogen begeleiden. Het blijft iedere keer weer bijzonder en een wonder!

Na een aantal jaren in meerdere praktijken als waarneemster gewerkt te hebben, gingen wij trouwen en wilden Jeroen en ik ons graag op een vaste plek gaan settelen. Aangezien we graag in de regio wilden blijven en ik in de bestaande praktijken geen baan kon vinden, ben ik mijn droom achterna gegaan en op 1 maart 2007 mijn eigen praktijk begonnen in Huissen en hier ook komen wonen. Hier wonen wij nog altijd met veel plezier samen met onze 2 zonen Jelmer (2010) en Melle (2013).

De eerste jaren heb ik de praktijk helemaal alleen draaiende gehouden, daarna een aantal jaren vaste waarneemsters gehad en vanaf 1 januari 2022 is Jantien in de maatschap gekomen!

Het is ontzettend fijn om na al die jaren een maatje te hebben in de praktijk en samen verder te bouwen aan onze praktijk. Ik hoop dan ook nog vele jaren samen met Jantien de zwangeren en hun partners in Huissen en omstreken te mogen begeleiden.

BIG: 89061296703

Emmie

Mijn naam is Emmie Roerdink en ik woon in Nijmegen. Vanaf augustus 2023 versterkt ik Marloes en Jantien als waarnemend verloskundig. Van jongs af aan wist ik dat ik graag iets met baby’s wilde gaan doen later. Na de MAVO ben ik verpleegkunde gaan studeren, want ik wilde op de Neonatologie gaan werken.

Tijdens deze opleiding heb ik een half jaar stage gelopen in het buitenland (Malawi). Het was daar de bedoeling dat je op verschillende afdelingen een aantal weken zou meelopen. Ik ben toen begonnen op de verloskamer en er niet meer weggegaan. Daar ben ik erachter gekomen wat ik wilde worden, daar is mijn verloskundigen droom begonnen. Na het afronden van de opleiding tot verpleegkundige, ben ik meteen gaan doorstuderen voor verloskundige!

Ik ben inmiddels al even aan het werk als verloskundige en ik geniet hier elke dag van. Naast de dagen die ik in Huissen werk, werk ik ook bij een praktijk in Renkum.
Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te gaan ontmoeten en te leren kennen. Het is een eer dat ik jullie mag begeleiden bij een prachtig onderdeel uit jullie leven.

BIG: 29925932803

Samenwerking

De partners van Verloskundigenpraktijk Huissen

Onze praktijk is aangesloten bij Coöperatie Opaal Arnhem en omstreken. Hierbinnen zijn verloskundigen actief in verschillende werkgroepen om de verloskundige zorg in de regio te verbeteren en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Daarnaast nemen we deel aan het verloskundig samenwerkingsverband VSV Kracht.

VSV Kracht is een samenwerking tussen 4 grote partijen:

  • De verloskundigenpraktijken die aangesloten zijn bij Coöperatie Opaal.
  • De bij geboortezorg betrokken professionals van Rijnstate, zoals gynaecologen, klinisch verloskundigen, kinderartsen, verpleegkundigen van de kraam en kinderafdeling.
  • De kraamzorgbureaus die aangesloten zijn bij het Kraamzorg samenwerkingsverband Arnhem e.o.(KSV).
  • Ziekenhuis Rijnstate.
VSV Kracht Arnhem e.o. is het verloskundig samenwerkingsverband in de regio Arnhem, waarin verloskundige praktijken, kraamzorgorganisaties, gynaecologen, kinderartsen en andere zorgverleners zoals klinisch verloskundigen en verpleegkundigen uit Rijnstate samenwerken om de beste geboortezorg te geven aan (aanstaande) moeders en hun (ongeboren) kind in de regio.
Binnen dit samenwerkingsverband vindt regelmatig overleg plaats en maken we goede afspraken over protocollen en zorgverlening.

Ook zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV. Mochten wij een keer geen dienst draaien of dubbel staan, dan is er natuurlijk een achterwachtregeling, zodat er altijd iemand dienst heeft die je kan helpen als dit nodig is.

De praktijk heeft een contract met Ziekenhuis Rijnstate, zodat je hier poliklinisch kan bevallen. Ook is er regelmatig overleg met kraamzorgorganisaties, het consultatiebureau en de gemeente.