Zwangerschapscursussen

Zwangerschapscursussen

Een zwangerschapscursus kun je volgen bij:

Hypnobirthing door Jantien

Jantien is naast verloskundige ook hypnobirthing docente. Naast mijn vak als verloskundige geef ik al jaren deze mooie fijne cursus als extra hulpmiddel om de bevalling vol vertrouwen in te gaan. Door mijn ontspannen, nuchtere aanpakt is deze voor iedereen laagdrempelig. Waarbij de tips vanuit mijn kennis super handig zijn.  Het liefst zou ik willen dat iedereen deze cursus doet, zo effectief is het!  Kom het ervaren, maak er een mooi dagje uit van… 

Lijkt het je leuk om samen met je (bevallings)partner een cursus bij haar te volgen? Kijk  voor meer info en data op www.muchamama.nl/jantien of mail naar jantien@muchamama.nl

Zwangerschapsyoga Willie

Op maandag om 19u geef ik yoga voor zwangeren in het geboortecentrum bij Puur Vroedvrouwen aan de Venlosingel 54 te Arnhem op de eerste verdieping.

Het is een doorlopende cursus en je kunt op elk gewenst moment instromen. Het beste kun je je vroeg in de zwangerschap opgeven zodat je zeker bent van een plaats.

De kosten bedragen € 15,00 per keer dat er yoga is, per periode vooraf, tot aan je uitgerekende datum, plus eenmalig € 15,00 inschrijfgeld. Beval je eerder, dan stort ik het te veel betaalde terug.

Tijdens deze bijeenkomsten leer je een ademtechniek die je helpt de ontsluitingsweeën op te vangen, maar die ook goed werkt bij de tandarts of een lastige schoonmoeder. Ook maak je d.m.v. ontspanningsmeditaties contact met je kindje. Door lichaam- en ademoefeningen word je soepeler en ontvankelijker. Zo intens en liefdevol met je lichaam en het nieuwe leven dat er in je groeit bezig zijn, geeft je inzicht en vertrouwen in je lichaam, zodat, wanneer jouw tijd gekomen is en de oerkrachten van de weeën komen, je er in mee kunt gaan en je jezelf over kunt geven aan het baren.

Tevens wordt er ingegaan op de veranderingen die niet alleen lichamelijk, maar ook in je emotionele beleving plaatsvinden.

Partnerbijeenkomsten:
Op speciale partnerbijeenkomsten wordt ingegaan op de rol die je partner speelt en hoe je partner jou en jullie kindje kan steunen. Deze bijeenkomsten worden los van de reguliere avonden gegeven. Je kunt je ook hiervoor bij mij opgeven. De kosten hiervan zijn € 30,- per paar. Privéles 70,-, deze lessen worden onder dezelfde voorwaarden vergoed als de groepslessen. Ik raad je aan tenminste eenmaal tijdens elke zwangerschap een partnerbijeenkomst te volgen. De tips die ik dan geef, krijg je na afloop op papier mee. En wat is nu fijner dan een partner naast je die je steunt, weet wat hij of zij kan verwachten en die in jou gelooft, wat zich ook voordoet.

Telefoonnummer: 06-14599111, of mail me, dat heeft mijn voorkeur  Yogawillie@gmail.com

Samen bevallen

Hoewel je waarschijnlijk uitkijkt naar de komst van jullie kindje, zit je misschien ook met vragen en onzekerheden. De complete cursus geeft jullie veel informatie en leert jullie omgaan met alles wat er tijdens de bevalling op jullie af kan komen.

  • 8 bijeenkomsten van 2 uur, waarvan één na de bevalling
  • 3 tot maximaal 6 stellen
  • theorie over o.a. angst voor de bevalling, omgaan met pijn, fases van de bevalling, wat als het anders loopt, eerste contact, borstvoeding en andere manieren van het voeden van je baby, kraamtijd
  • praktische technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden, zoals o.a. ademhalingstechnieken, massage, perstechniek, ontspanningsoefeningen en baringshoudingen

Tijdens de hele cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat die straks kan helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Zodat jullie het echt SAMEN kunnen doen.

Floor® zwangerschapstraining

De lessen bij Floor® Zwangerschapstraining zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit en conditie, maar altijd afgestemd op jouw niveau. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint.

Je bent van harte welkom vanaf je eerste bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog en een termijnecho. Instappen daarna kan op elk moment, je kunt doortrainen zolang je wilt en dat kan vaak gewoon tot je uitgerekende datum.

Proeftrainingen zijn altijd mogelijk en gratis! Wel na het invullen van het intakeformulier en een korte intake vooraf. Wij hechten er veel waarde aan om van te voren te weten waar we rekening mee kunnen houden.

Op de website kun je het intake formulier invullen voor de training in Huissen of Velp/Rozendaal. Wij nemen na het invullen van dit formulier zo snel mogelijk contact met jou op.

Kijk voor meer informatie op www.vitaalvelp.com/floor-zwangerschapstraining

Floor® Hersteltraining

Wil je na je bevalling ook weer verantwoord toewerken naar een goed herstel? Dan ben je vanaf 3 weken na de bevalling (of vanaf 6 weken na een keizersnede) welkom bij de Floor® Hersteltrainingen. Leidend is altijd hoe jij je voelt en dan zorgen wij voor een verantwoorde opbouw met optimale aandacht voor het herstel van je buik en je bekken(bodem) Kortom, Floor® loopt met je mee! Ook als je meer dan 6 maanden geleden bevallen bent ben je welkom in de hersteltraining. Dus twijfel je of je nog mee kan doen neem even contact met ons op. 

Kijk voor meer informatie op www.vitaalvelp.com/floor-hersteltraining